Friday, November 5, 2010

5 nOv bErakhir dI i.T. Rocks!!

Assalamualaikum sume.. (-_-`)

nak dipendekkan cerite ke nak dipanjangkan citer?. haha
ntoh le.. aku kalau dah start story tu, yang pendek pun leh jadi panjang.. :)

hari ni tanggal 05 Nov 2010 bersamaan hari jumaat dan hari Deepavali. ada beberapa perkara yang jadi.. ada yang menyebabkan hati ku lara, happy dan takdak hati.. haha
apa yang aku ngarut ni.. ish3..

ok2.. start story.. ;)

pagi ni tepat jam @#$~ [tak leh cakap.. bahaya.. :P]
aku bangun, menyucikan apa yang patut di cuci.. pastu stand by nak hantar en Habil iaitu housemate ku ke komuter stesen "Stone Three" kerana beliau mahu berangkat ke kampung halaman beliau. beliau dijangka akan bertolak dari "Jalil Hill"ke Mersing tepat jam 11.00 am. sebelum mengangkang kan kaki untuk naik atas moto en Habil aku sempat lagi kol sorang mamat nih.. nama dia mie.. antara perbualan ku...

"aku : salam. ni mie eh... tiub pancit ar.. leh mai tukarkan tak?"
"mie : w'salam. erm.. blh.. nak pakai bila tu?" [nak je jawab thn depan baru nak pakai]
"aku : skng la.. pagi ni gak.. nak kuar nih"
"mie : ok dalam sejam lagi sya sampai"
"aku : eh jap. brapa RM kena?"
"mie : dua puluh"
"aku : ok deal"

huaaahuaaa (T_T) sebenarnya tayar motor aku pancit... tu pun baru sedar pagi2 buta di kala ayam baru berkokok.. [mcm ada ayam kat brunsfield ni kan]. tu yang gi hantar en Habil naik moto dia.. so, aku terpikir gak, mcm tu dinamakan ap eh.. "menghantar tuan moto dgn menggunakan moto beliau" haha :P

dah sampai kat Stone 3 station, aku pun meninggalkan en Habil dengan wajahnya yang girang mahu pulang ke kampunag. lepas tu aku pun mengorak langkah.. eh silap, mengorak tayar motor untuk pulang ke kediaman rasmi ku di brunsfield. tiggal lah aku yang sebatang kara kesepian dan keseorangan sbb housemate aku yang lain juga pulang ke pangkuan keluarga masing2 untuk beraya.. iaitu Shuko dan Syaqir.

bila dah sampai kat rumah ada 3 perkara yang bermain di kotak fikiran aku yang botak nih iaitu:
1. mau sambung tido
2. mau swimming

3.
mau online

setelah di fikir masak2, aku memilih untuk buat perkara ke tiga terlebih dahulu.. [mcm susah je nk bt pilihan kan.. haha]

sebenarnyakan.. patutnya aku ke ~!@#$%^ pagi ni untuk ketemu seseorang. tp, apa kan daya org itu ada hal lain yang harus beliau sempurnakan.. sedey je.. (T_T). tak pe lah, dok umah je..

kepala ku pikir mau pi swimming. tp, oleh kerana mamat penukar tiub motor aku tak sampai2 lagi mcm ne nak pi kan.. ermmm.. terpaksa la tangguhkan niat aku. tak lama pas tu aku dapat sms. "10 minit lagi sya sampai".. ok fine, masa kol kata sejam. pastu sms kata lagi 10 minit. padahal dh lewat 15 minit.. kalau aku pi swimming pun sempat.

lepas tayar motor dah setel tukar, aku pun dengan gagah naik ke rumah ngan tangga.. kononnya exercise.. haha :P.. tiba2 aku dapas sms dr en Habil. "weh wan, ko lambat lagi kan, nanti ambik aku kat batu 3, aku terlepas bas (T_T)".. sian je masa aku baca sms tu.. tp, yg bestnya, aku tak keseorangan lagi hari ni.. hahaha.. suka2.. :). kalau nak tau kesah terlepas bas oleh en habil blh la melawat ke laman blog beliau.. :D iaitu [Infiniti]

sambil tunggu en habil sampai, aku sambung oniline + tgk TV + makan roti.. hehe [konon la kan tak makan nasi.. tu yg layan roti je]

setel sesi pagi.. sesi petang bermula...

ayat habil : "wan, kul 2.30 swimming eh".. aku pun cakap. "ok set".

tiba2 kan.. aku baring n terlena smpai ke petang.. haha. swimming dalam mimpi je la.. ngan en habil skali hanyut.. :P

sesi malam lak..

first aku plan nak ke PAS [Plaza Alam Sentral.. bukan Parti Islam Se-Malaysia okay.. ] sbb aku dipertanggung jawabkan oleh my sis.. nak survey harga netbook sbb nanti time konvo aku dia mai dia nak ajak aku gi beli..

tgh syok online.. tiba2 en habil ajak gi i.T Rocks!!.. yeay2!!!.. rock tu.. haha.. ok gak tu.. so, layan je.. kitorang pun gerak ke stadium melawati shah alam around 9 pm lepas isya'.. (-_-`). sasaran utama aku ialah.. mengumpun sebnyak yg boleh phamplet.. dh mmg tabiat aku.. so, sambil2 jalan tu, aku survey harga netbook. oleh kerana tak la besar sgt n tak banyak pun booth yg jual netbook, so, belum tercapai sasaran utama nak survey harga netbook btl2..

so, mungkin sok lak kot aku flying ke PAS, gi survey.


[i.T. Rocks! punya poster.. sebenarnya ada muka aku tp, ia menampakkan aku sangat ~!@#$%^.. trus aku crop.. haha]


adakah esok akan jadi "another boring day" untuk aku?.. i hope not.. (-_-`)

sekian terima kasih.. tu je la nak story hari ni.. skng dah tau kan knapa title post ni "5 nOv bErakhir dI i.T. Rocks!!"..

apa pun aku pasrah.. mmg benar statement "kita hanya mampu merancang, Allah yang tentukan".. sbb apa yang aku plan hari ni semua tak menjadi.. yang jd benda yang tak plan lak.. hehe ;)


k la... to all bloggers, tak kira la bangsa apa kamu, aku ingin ucapkan sElamat mEnyambut hAri dEepavali..

(-_-")V peace...

adios!!!


6 comments:

Dewata Sukaria said...

kalo aq ada kat kg. skrg ni..
x mungkin aku dapat mengomen di blog ko ni..
dan x mungkin juga cite blog hari ni terjadi..
haha...
sume kuasa tuhan yang menentukan.
harap esok lebih baik dari hari ini.
eh, dah kol 12am. hehe..

Dato' Roy said...

aku juga harap begitu.. hehe (-_-`)

~* chirpy_chummy *~ said...

ohoo...menarik gak hari ko wan..tdoq,nek moto..tu je kot..hihi tukang anta dan ambik habil..hahaa ok la tu..xcercise :p

aKu iNgin bEbas said...

haha... tu je yang aku mampu buat.. :P

Shukoq said...

tak sangka kes pecah tayar stil berlaku.haha

aKu iNgin bEbas said...

dh rezeki aku..
tau la hng dh pakai tubeless tansri.. :P

Post a Comment

komen mengomen disini